istocksoejlefoede

tirsdag den 21. september 2010

Kondratieff-cyklus

Professor Nickolai Kondratieff var kort efter den russiske revolution i 1917 med til at udvikle den første sovjetiske femårsplan, hvor han analyserede faktorer, der ville stimulere den sovjetiske økonomiske vækst. I 1926 offentliggjorde Kondratieff sine resultater i en rapport med titlen, "Long Waves in Economic Life". Ligesom Einstein og Newton, er Kondratieff indsigt begyndt at påvirke folks opfattelse radikalt og permanent vedrørende forståelse af den økonomiske historie.

Kondratieffs vigtigste opdagelse var, at den kapitalistiske økonomi viste lange cykliske bølger af op- og nedture der varede mellem 50-60 år per cyklus. En Kondratieff cyklus går gennem fire forskellige faser af gavnlig inflation (foråret), stagflation (sommer), gavnlig deflation (efteråret), og deflation (vinter).

Begreber, der nøje svarer til horoskopets kvadranter (de klassiske tetratopos) ... blot er det ikke umiddelbart klart hvilke(n) astrologisk(e) indflydelse(r), der giver nævnte cyklus, der svinger en del i længde.

Saturns cyklus er på ca. 30 år og Uranus' på 84 år, så hvis det skal være et enkelt himmellegeme, der skaber Kondratieffs cyklus, så skal det ligge mellem disse to. Dette er området for Kentaurerne, en slags asteroider, hvoraf Chiron er den mest kendte.

Chirons cyklus er på ca. 50 år, hvilket umiddelbart ville passe på længden af en Kondratieff-cyklus. Eneste problem er, at hans cykler synes at være af lidt forskellig længde ... 40-60 år er nævnt ... så der kræves nok mere en et enkelt himmellegemes indflydelse for at forklare den astrologisk.


Konkrete tal: Siden den sidste Kontratieff cyklus sluttede omkring 1949, har vi set gavnlig inflation 1949-1966, stagflation 1966-1982, gavnlig deflation 1982-2000 og er altså inde i en 'Kondratieff-vinter' i disse år.

Vi har i denne cyklus haft et 'forår' på 17 år, en 'sommer' på 16 år, et 'efterår' på 18 år ... og må derfor påregne at 'vinteren' varer 5-8 år endnu.
.

4 kommentarer:

  1. Hvor stort et datagrundlag over hvor langt et tidsforløb har han bygget sin teori på?

    SvarSlet
  2. Hel ærligt: Jeg ved det ikke ... du må selv google hans bog 'Long waves'.

    Mit indtryk er, at han var videnskabmand og gik meget op i ordentlig dokumentation. Hans cykliske syn på økonomien var imidlertid så radikalt anderledes end samtidens (Stalins), at han blev sendt til Sibirien, hvor han døde.

    /Claus

    SvarSlet
  3. Takk, jeg har nylig vært på leting etter info om dette emnet for alderen din er den største jeg har oppdaget til nå. Men, hva om bunnlinjen? Er du sikker på kilden?
    voyance gratuite par mail

    SvarSlet
  4. Det var en vidunderlig chance for at besøge denne slags websted, og jeg er glad for at vide. tak så meget for at give os en chance for at få denne mulighed! Jeg vil være tilbage snart for opdateringer.
    consultation voyance gratuite

    SvarSlet

Museets Blog

Mit billede
Stiftet 1999 med formålet at give offentligheden et dokumenteret kendskab til det astrologiske fag og dets historie - og her navnlig den danske astrologi